سمنان- خبرنگار روزنامه پيام استان سمنان
مشاور عالي اقتصادي استاندار سمنان گفت: 733 آثار ملي در استان سمنان به ثبت رسيده که هيچيک از آنها در سطح جهاني ثبتنشده است که بايد براي ثبت جهاني آنها تلاش کرد.علياصغر زبردست در ديدار با برخي سرمايهگذاران بخش گردشگري استان سمنان اظهار داشت: توسعه بخش گردشگري يک ضرورت براي رونق اقتصادي و سرمايه در گردش استان است.
وي با تأکيد بر لزوم همکاري منابع طبيعي و محيطزيست براي ساماندهي اماکن گردشگري افزود: استان سمنان داراي 733 آثار ملي ثبتشده است که هيچکدام در جهان ثبتنشده است و بايد براي تحقق اين امر اقدام شود.
مشاور عالي اقتصادي استاندار سمنان با اشاره به اينکه اتريش يک کشور با 85 هزار کيلومتر وسعت و 8 ميليون نفر جمعيت است که 9 ايالت دارد، اذعان کرد: با کمترين امکانات توسعهاي عمدهترين درآمد اين کشور از بخش گردشگري فراهم ميشود.
وي با بيان اينکه يک استان کوچک اين کشور با جمعيت بالغبر يکميليون نفر بهاندازه کل صادرات غيرنفتي کشور ايران صادرات داشته است يادآور شد: 42 ميليارد صادرات کل کشور است و از اين مبلغ 19 ميليارد صادرت نفتي است که بيش از 23 ميليارد صادرات غيرنفتي کشور است.
زبردست تصريح کرد: اين در حالي است که يک استان کوچک کشور اتريش بالغبر 23 ميليارد يورو صادرات داشته است و کل کشور اتريش بالغبر 230 ميليارد يورو صادرات طي يک سال گذشته داشته است.
وي با اشاره به اينکه سال گذشته در استان سمنان بالغبر 150 ميليون دلار صادرات داشتيم، خاطرنشان کرد: بايد اين آمار را افزايش دهيم و براي سال آينده برنامهريزي شود، تا صادرات غيرنفتي استان به يک ميليارد دلار افزايش يابد.مشاور عالي اقتصادي استاندار سمنان با بيان اينکه اين استان از ظرفيتها و پتانسيلهاي مطلوبي براي رونق اقتصاد داخلي و توسعه صادرات دارد اضافه کرد: باغات استان را بايد اقتصادي کنيم و در اين عرصه بايد کشاورزان و باغداران استان براي جذب گردشگر همکاري کنند.
کاهش 10 درصدي مصرف آب در بخش کشاورزي در دستور کار است
زبردست همچنين در گردهمايي شهرداران و فرمانداران استان سمنان با بيان اينکه استان سمنان وضعيت مطلوبي در حوزه آب در سطح کشاورزي ندارد اعلام کرد: سياستهاي بخش کشاورزي بايد اصلاح شود، چراکه ميزان مصرف آب در اين بخش بسيار بالا است و براي استاني که 86 درصد از مصرف آب در بخش کشاورزي است آينده خطرناکي در انتظار مردم است.
مشاور عالي اقتصادي استاندار سمنان با بيان اينکه سالانه 10 درصد بايد در مصرف آب در بخش کشاورزي صرفهجويي شود، افزود: با کاهش مصرف آب ميتوانيم منابع آبي زيرزميني موجود را در بخشهاي ديگر مصرف کنيم و در اين راستا بايد مديريت و برنامهريزي دقيق انجام شود.
وي با تأکيد بر اينکه محور توسعه استان سمنان را بايد در حوزه گردشگري قرار دهيم، تصريح کرد: اين استان ظرفيت خوبي را در حوزه گردشگري دارد چراکه سالانه بيش از 15 ميليون مسافر از اين استان تردد ميکند.
زبردست با بيان اينکه گردش مالي اقتصادي در اين استان قابلتوجه خواهد بود، تأکيد کرد: بايد برنامهريزي مطلوبي براي نگهداري مسافران در اين منطقه داشته باشيم، تا در حوزه اقتصادي اين منطقه تحولات عظيمي ايجاد شود.
وي ابراز داشت: پروژههاي عمراني و اقتصادي استان سمنان بايد با محوريت گردشگري جهتگيري شود و بايد فاکتورهاي اوليه جذب گردشگران را به منطقه رعايت کنيم.
مشاور عالي اقتصادي استاندار سمنان با اشاره به لزوم ساماندهي ورودي شهرها يادآور شد: راهآهن، پايانه مسافربري و فرودگاهها ويترينهاي يک شهر هستند و اگر براي ساماندهي اين مناطق اقدامي انجام نشود نميتوانيم مسافران را به درون شهر جذب کنيم.وي افزود: مشکلات فرودگاه سمنان پيگيري ميشود.
اين فرودگاه نقش ويژهاي براي جذب سرمايهگذاران و گردشگران به استان ايفا ميکند.زبردست با اشاره به اينکه وضعيت جادهها و ظرفيتهاي گردشگري در جادههاي مواصلاتي استان سمنان و بين راهها بايد ساماندهي شود خاطرنشان کرد: اين مسائل در جذب گردشگر به استان سمنان بسيار مؤثر است و بايد روشنايي در شعاع 20 کيلومتري ورودي شهر نيز اصلاح شود.
وي با تأکيد بر اينکه فرمانداران بايد براي اجراي اين طرحها محور شهر قرار گيرند و از تمام ظرفيتهاي موجود در سراسر شهرستان براي تحقق اين اهداف بهرهگيري کنند، اعلام کرد: تابلوهاي معرفي شهر و اماکن گردشگري آمادهسازي و نصب شود.